(od Viery Klenovej z Dolného Kubína)
PLNKA: 20 Dg mletých orechov, 15 Dg práškového cukru, 10 Dg hrozienok, 200 ml rumu, 1 vanilkový cukor.
KRÉM:1 Zlatý klas, 300 ml mlieka, 2 lyžice kakaa, 8 Dg mletého cukru, cca 20 Dg masla.
Marhuľový džem asi 15 Dg
Čokoláda várová na poliate
KORPUS: 15 Dg masla, 15 Dg pr. cukru, 12 Dg mletých orechov, 8 Dg polohrubej múky, 4 vajcia, 1 kypriaci prášok do pečiva.
POSTUP: Vymiešame maslo, cukor, žĺtky a primiešame orechy a postupne múku s práškom do pečiva a zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.
Pečieme na mastnom papieri asi na 180 stupňoch.
Neskôr natrieme korpus džemom a rozvrstvíme orechy s cukrom a vanilkou, posekané hrozienka a štedro pokvapkáme rumom.
Pripravíme PUDING z mlieka, Zlatého klasu a kakaa. Občas ho prešľaháme, aby nestvrdol. Maslo s cukrom vymiešame a postupne do neho vmiešame vychladnutý puding. Krém nanesieme na koláč a polejeme ho ešte čokoládovou polevou.
Po vychladnutí krájame obdĺžniky, nôž namáčame v horúcej vode.