Recepty

Kačacie prsia s černicami

Od šéfkuchára PETRA VARGU

SUROVINY: 4 ks kačacích pŕs, 1 lyžica trstinového cukru, 100 ml červeného vína, 4 štipky soli, čierne korenie, med, 50 g černíc.

POSTUP: Kačacie prsia narežte na strane s kožou do mriežky. Do kačacích pŕs votrite korenie a malé množstvo soli. Na suchej panvici kačacie prsia opečte, najskôr kožou dole. Mäso opečte z oboch strán, z každej strany približne 5 minút. Opečenú chrumkavú kožu natrite medom. Mäso dajte potom na malý pekáčik a vložte približne na 6 minút do rúry vyhriatej na 190 °C. Potom vyberte z pekáčika a nechajte stáť asi 4 minúty a nakrájajte na plátky.

Na panvicu s vypečeným tukom z kačacích pŕs pridajte 1 lyžicu cukru, ktorú nechajte rozpustiť, podlejte vínom, pridajte 50 g černíc a povarte asi 5-10 minút, kým nevznikne stredne hustá šťava.

Podávajte s grilovanou tekvicou a špargľou, ktorú povarte v osolenej vode 3 minúty.

Mohlo by sa vám tiež páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *