Recepty

Peťove nadýchané veterníky

Od šéfkuchára PETRA VARGU

POTREBUJEME: 7 dcl vody, 2 dcl oleja, štipka soli, 500 g polohrubá múka, 11 vajec.

PLNKA: 1liter mlieka, 4 Zlaté klasy, 300 g kryštálového cukru, 500 ml smotany na šľahanie (ja používam 40%), 1 vanilkový cukor, 250 g masla.

CESTO: Vodu s olejom a štipkou soli privedieme do varu, pridáme 500 g polohrubej múky a uvaríme hustú kašu. Cesto sa nám začne odliepať od nádoby. Odstavíme zo sporáka a ešte do horúcej kaše pridávame jednotlivo vajíčka. Vždy dobre premiešame. Ručným mixérom vymiešame na jemné cesto. Cesto dáme do cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou a nastriekame na vymastený plech. Veterníky pečieme pri teplote 160’C jednu hodinu. Pozor! Trúbu nikdy počas pečenie neotváratme, inak to celé môžeme vyhodiť do koša!

PLNKA: Mlieko, cukor a vanilkový cukor privedieme do varu. V samostatnej miske si rozmiešane v troche mlieka 4 Zlaté klasy a pridáme do zovretého mlieka. Miešame, kým nám nezhnustne. Potom dáme krém vychladnúť. Do vychladnutého krému pridáme maslo a vymiešame ručným mixérom do hladka. Smotanu 40% vyšľaháme do tuha.

Veterníky prerežeme a naplníme krémom a šľahačkou. Vrch posypeme práškovým cukrom.

Mohlo by sa vám tiež páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *