December 2024

Predplaťte si Senior magazín rýchlo a jednoducho!



Opäť sme pre vás pripravili rozšírené vydanie Senior magazínu. Na pridaných 16 stranách máte 37 vianočných a silvestrovských RECEPTOV, ktoré sa oplatí vyskúšať!



Ručne zdobené VIANOČNÉ GULE, aké poznáme z našej mladosti, sa ešte stále vyrábajú v Čadci. Výrobňu založili pred 70 rokmi a vianočné ozdoby putujú do celého sveta!



Z trojice chlapov z kultovej komédie S tebou mně baví svět žije už len PAVEL NOVÝ. Ani s ním sa však život nemaznal, dokonca sa ocitol aj na hranici medzi životom a smrťou…



V závere roka sme sa stretli s FERKOM KOVÁROM, aby nám porozprával o tom, ako trávil Vianoce, keď bol ešte malým chlapcom, a ako trávia tento sviatočný čas Kovárovci dnes.



Vedeli ste, že PERNÍK je najstaršie sladké pečivo? Jeho obdoba sa našla ešte v egyptských pyramídach. V našich končinách má najstaršiu tradíciu ten pardubický a my sme si zašli rovno do výrobne!



„Vianoce pre mňa znamenajú čas pokoja,“ vraví HELENA VONDRÁČKOVÁ. „Nenechávam sa strhnúť predvianočným naháňaním. Budem kupovať darčeky, zdobiť dom, piecť… A čo robia cez Vianoce ďalšie české hviezdy?



Ako prežívali NAŠI PREDKOVIA Štedrý deň? Kde sa postili a kde bola zabíjačka? Čo sa dávalo pod obrus a prečo sa nesmelo vstávať od štedrej večere? Porozpráva vám Katarína Nádaská.



Majú ZVIERATÁ V ZOO tiež sviatky? Ako im ich spríjemňujú ich ošetrovatelia? Dávajú im tiež nejaké pochúťky? Opýtali sme sa v bratislavskej zoo aj tých ďalších.



Vyspovedali sme aj MATEJA TÓTHA, ktorý je vlastne najrýchlejší chodec našej planéty! Rozpovedal nám svoj príbeh a prezradil nám viac aj o tom, čo robí cez Vianoce on s jeho milovanou rodinou.



VIANOČNÉ POHĽADNICE boli kedysi jeden z mála spôsobov, ako si priatelia a rodiny, ktoré boli vzdialené od seba, priali šťastie, lásku, pokoj a zdravie. Kde sa zrodila tá prvá?


Kam sa chodilo kedysi v Bratislave na Silvestra? No predsa do TATRA KABARETU! Vraj to tam speváci a herci vždy poriadne roztočili! Silvestrov si však neužili veľa, bolo ich symbolických dvanásť. 


„BONSAJ musí byť dokonalý, vyšperkovaný do každého detailu“ – aj to nám prezradil Marek Matis, ktorého láska k bonsajom „prepadla“ už v roku 1985 a dodnes ho neopustila. Povie vám viac nielen o sebe, ale aj o pestovaní týchto skvostov.

Predplaťte si Senior magazín rýchlo a jednoducho!