Recepty

Dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom

Od šéfkuchára PETRA VARGU

POTREBUJEME: 500 g hladká múka, 3 PL kryštálový cukor, 2 PL olej, sušené droždie na 500 g múky, alebo polovicu kocky čerstvého droždia, 300 – 350 ml mlieka, 1 vajce, štipka soli. Táto dávka cesta je na malý plech.

NA PUDING: 800 ml mlieko, 4 PL kryštálový cukor, 1 Zlatý Klas (40g) alebo iný vanilkový puding. Dávka pudingu je tak na cca polovicu množstva buchtičiek.

POSTUP:

1. Zmiešame si sypké suroviny na cesto, pridáme vlažné mlieko, vajce a olej a vypracujeme vláčne lesklé cesto, ktoré sa nám odlepuje od misky aj varešky.

2. Prikryté dáme vykysnúť tak na hodinku na teplé miesto, alebo do pootvorenej rúry zapnutej na 50 stupňov.

3. Vykysnuté vyklopíme na dosku (už nehnetieme), odrezávame z neho pásy cca 2-3 cm široké, trošku ich rukou natiahneme a narežeme na kúsky, akoby štvorčeky, ktoré hádžeme na vymastený plech a mašľovačkou namáčanou v oleji ich pritláčame k sebe.

4. Môžeme nechať podkysnúť tak 15 minút a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

5. Po upečení ich necháme trošku vychladnúť a podávame s pudingom.

Mohlo by sa vám tiež páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *