Recepty

Krémová hokaido polievka

Od šéfkuchára PETRA VARGU

SUROVINY: 1 stredne veľká cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 polievková lyžica olivového oleja, 750 g ošúpanej a nakrájanej tekvice hokaido, 1 veľký ošúpaný a nakrájaný zemiak, 4 poháre zeleninového alebo kuracieho vývaru.

POSTUP: Vo veľkom hrnci rozohrejte olej a osmažte na ňom cesnak a cibuľu do zlatista. Pridajte tekvicu, zemiak a vývar a počkajte, kým polievka nezovrie. Znížte plameň a nechajte polievku variť aspoň 20 minút, kým nebude tekvica mäkká. Potom ju nechajte vychladnúť a nakoniec ju rozmixujte až do „vláčna“.

Mohlo by sa vám tiež páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *