Recepty

Cviklový šalát s orechmi

(od Anny Hubinovej z Nedožier)

21 Dg masla (Hera) vymiešame s 21 Dg práškového cukru, pridáme 21 Dg mletých orechov, primiešame striedavo 11 Dg hrubej múky a sneh z 5 bielkov. Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme do zlatista. Po  vychladnutí natrieme polevou (v nádobe vymiešame 21 Dg práškového cukru s 1 balíčkom vanilkového cukru a 5 žĺtkami). Po stuhnutí krájame ľubovoľné tvary.

Cviklový šalát s orechmi

(od Heleny Melíškovej z Bošian)

Potrebujeme konzervovanú cviklu (malé kocky), postrúhaný chren, prelisovaný cesnak, nasekané orechy a majolku. A už len všetko dobre pomiešať. Pozor – nesoliť, nekoreniť!

Mohlo by sa vám tiež páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *