Recepty

Pirohy plnené bryndzou

Od šéfkuchára PETRA VARGU

POTREBUJEME: 300 g zemiaky, 150 g polohrubá múka, 1 ks vajce, soľ, 200 g bryndza, kyslá smotana.

POSTUP: Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ošúpeme a popučíme. Pridáme vajce, soľ, múku a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto o hrúbke približne 0,5 cm. Vykrajujeme kolieska, na ktoré ukladáme plnku – bryndzu. Pirohy vzniknú preložením cesta cez polovicu a pritlačením okraju (v dnešnej dobe sa jednoducho použije formička na pirohy). Pirohy hádžeme do vriacej vody a varíme ich, kým nevyplávajú na povrch. Na tanieri polejeme kyslou smotanou a dozdobíme vňaťou.

Mohlo by sa vám tiež páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *