Recepty

Slivkové gule zo zemiakového cesta s jahodovou posýpkou a s malinovým coulis

Od šéfkuchára PETRA VARGU

CESTO: 900 g zemiakov varených v šupke, 200 g polohrubej múky, 100 g hrubej múky, 1 vajce, pol KL soli.
POSÝPKA: 100 g strúhanky, 30 g práškového cukru, 50 g masla, 5 g jahodového prachu.
COULIS: 250 g mrazených malín, 100 g trstinového cukru.

POSTUP: Uvarené zemiaky v šupke očistite od šupky a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Pridajte soľ, polohrubú a hrubú múku a vajce. Vypracujte na hladké cesto.

Menšie čerstvé slivky umyte, nakrojte, vyberte kôstku. Z cesta vždy odkrojte koliesko, v pomúčenej dlani ho prstami rozcapkajte na tenšiu placku a dnu vložte slivku. Gule varte približne 6 minút v jemne osolenej vode. Spravidla vyplávajú na povrch, keď sú hotové.

V panvici na sucho opražte strúhanku, do ktorej pridajte práškový cukor a jahodový prášok. Gule polejte maslom, posypte cukrom a opraženou strúhankou. 

Malinové coulis urobíte tak, že maliny rozvaríte v hrnci s trstinovým cukrom. Potom ich rozmixujete a prepasírujete cez sitko, aby vznikla hladká omáčka. ňou gule podlejte.

Mohlo by sa vám tiež páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *