Recepty

Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicovým pyré a pečenou cibuľkou

Od šéfkuchára PETRA VARGU

SUROVINY:
Hovädzie rebrá: 1 rebro, 1 nakrájaná mrkva, stonky zeleru,1 bobkový list, 1 biela cibuľa, 1 l zeleninového vývaru.
Fondán zo zemiakov: 5 zemiakov, 100 g írskeho masla, soľ.
Pečene cibuľové pyré: 2 biele cibule, 10 ml medu, 5 ml balsamico.
Tekvicové pyré: 250 g tekvice, 50 g masla, soľ.

POSTUP:

Hovädzie rebro: Do pekáča vložte rebro, mrkvu, zelerové stonky, cibuľu a bobkový list, a zalejte zeleninovým vývarom, prikryte fóliou a duste v rúre na 160 stupňov približne 3,5 hodiny. Potom nechajte vychladnúť a opatrne odstráňte z rebier prebytočný tuk a kosti. Šťavu použijeme neskôr.

Zemiakový fondán: Zemiaky položte do pekáča, osoľte, okoreňte a pridajte čerstvý tymian a nakoniec maslo. Zakryte fóliou a vložte do rúry. Pečieme na 160 stupňov jednu hodinu.

Pečené cibuľové pyré: Cibuľu aj so šupkou rozrežte na štyri časti, pridajte trochu olivového oleja. Dajte do rúry na 180 stupňov na jednu hodinu. Keď je cibuľa upečená, odstráňte z nej šupku, pridajte med, balzamikový ocot a trochu soli a rozmixujte ponorným mixérom do hladka.

Tekvicové pyré: Nakrájanú tekvicu uložte ho hrnca, zalejete studenou vodou a osoľte. Varte 15 až 20 minút do mäkka. V mixéri vyšľahajte do hladka a ešte pred koncom pridajte maslo na zjemnenie.

Gravy omáčka: Šťavu z rebier priveďte do varu, pridajte červené víno a zredukujte na hladkú šťavu.

Mohlo by sa vám tiež páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *