Featured

Aktuálne číslo: Marec 2024

POZOR! Marcové číslo SENIOR MAGAZÍNU je opäť XXL! Má o 16 strán viac a nájdete v ňom 40 receptov na pôstne a veľkonočné jedlá!

PREDPLAŤTE si Senior magazín rýchlo a jednoducho:

DANIELA MICHAELLIHO máme spojeného hlavne s jeho seriálovými úlohami, napríklad v televíznom seriáli Louis Pasteur, Vivat Beňovský! a Parížski mohykáni, on bol však hlavne dramaturg. Jeho životný príbeh nájdete v marcovom Senior magazíne.

MÁRIA PRECHOVSKÁ patrila ku kľúčovým osobnostiam činohry našej prvej scény. Rodáčka z Trnavy, štíhla, vysoká, najčastejšie v kostýme a často práve v nohaviciach. Stvárňovala preto hlavne postavy intelektuálok. Aká bola však v súkromí?

Český spevák, hudobný skladateľ, gitarista, flautista a bubeník PETR SPÁLENÝ je súčasťou hudobnej scény už viac ako 55 rokov. Ako sám o sebe tvrdí, je „šťastný a spokojný chlap!“ Viac o sebe prezradil v rozhovore.

VĚRA CHYTILOVÁ (†85) bola veľmi svojrázna. Po celý život sršala vtipom a energiou a bolo o nej známe, že je kritická a rada provokuje. A také boli aj jej filmy – zakazované a znovu dovoľované. V práci i doma ju volali „potížistka“. Prečo asi?

Aj v marcovom čísle nás slovenská herečka NAĎA HEJNÁ sprevádzala po Národnom cintoríne v Martine. Pristavili sme sa pri mnohých hroboch slovenských velikánov, s ktorými nám rozpovedala osobné zážitky a zaujímavé príbehy.

Ako latinoameričanka to mala v Hollywoode náročné, no vďaka disciplíne a talentu sa presadila nielen ako úspešná tanečníčka, ale aj speváčka, herečka a dokonca aj podnikateľka. JENNIFER LOPEZ patrí ešte stále ku hviezdam svetovej kinematografie.

IVAN TATRANSKÝ nedávno oslávil okrúhle 90. narodeniny, napriek tomu je stále aktívny, plný elánu a chuti do života. Môže za to bridž, ktorý začal hrať ešte počas vojenskej základnej služby. Do tajomstiev tejto kartovej hry zasvätil nielen stovky detí, ale aj seniorov.

Blíži sa najväčší cirkevný sviatok v roku – VEĽKÁ NOC, a práve o zvykoch a tradíciách, spojených s ňou vám v marcovom Senior magazíne porozpráva naša obľúbená etnologička Katarína Nádaská. Ako Veľkú noc prežívali naši predkovia?

REUMA je chronické ochorenie kĺbov alebo inej časti pohybového ústrojenstva a je to choroba, ktorá sa spája hlavne s vyšším vekom. Viac si o nej prečítate v marcovom vydaní Senior magazínu. Aké sú jej príčiny a dá sa vôbec liečiť?

Napísal 27 úžasných kníh a viac ako 50 poviedok, je nositeľ Pulitzerovej aj Nobelovej ceny, držiteľ bronzovej hviezdy, športový rybár svetovej triedy, lovec veľkej zvery, boxer, milovník býčích zápasov, vojnový korešpondent. ERNEST HEMINGWAY…

Chutné jedlo, jedinečné budhistické chrámy, teplý Indický oceán, ľudia, ktorí nefňukajú, že majú málo, nádherná príroda a fascinujúce slony… Farebná a pikantná SRÍ LANKA sa vo vašom srdci usadí na dlhý čas.. Prečítajte si náš cestopis.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *